söndag 19 april 2009

Fleecejacka

Hon måtte blivit tokig, tänker ni? Singoalla och sedan fleecejacka? Jo, fast den här har varit klar ett tag, men har hängt och retat mig för den inte blev som jag tänkt mig. Jag tyckte inte att sömnadsbeskrivningen från Ottobre var bra: följde man den blev det inte rynkat där det skulle, så jag ändrade lite men sedan var storleken lite udda också. Valde stl. 92 för jag tänkte då räcker den hela sommaren som "kyliga kvällars-jacka". Men den är väldigt liten i luvan och halsringningen. Så, nja, syr nog inte den här modellen igen. Men T gillade den och satt med huvan på i puffen och såg på favoriten Dora när jag skulle prova den en morgon.

Material: fleece från hilco, muddväv.
Mönster: "Hippa" fleecejacka Ottobre. Stl 92.
Roligast: Hm, att T gillade den?

Annars har vattkopporna attackerat...för nu har det kommit prickar: på både T och R! Och feber igen (den försvann i morse på T- konstigt va?). Hann klippa ut en tröja till mig själv och en till singoalla till T under dagen, men sedan blev det inget sytt.

Idag (tisdag, påbörjade det här inlägget i söndags men vet inte riktigt vad för datum som kommer att stå i inlägget) landade det också lite tyger från Jofotex. Äntligen!! Så nu ska det tvättas lite tyg i maskinen så det går att klippa till...synd bara att de två äldsta uttrycker sig så här om flodhästtygerna: " Det är fint mamma, men jag vill inte ha en tröja i det." D.v.s de tycker de är för barnsliga. Tur då att jag har en liten tjej som skulle krama alla tygerna som kom...Så det får bli T som får tunikor, kjolar ("´tol"som hon sa och klappade på det lila elefanttyget) osv osv.

P.S. Och jisses vad prickiga/koppiga barnen är nu idag! Men det är tydligen i T´s ålder som man ska ha vattkoppor för hon klagar ingenting (ta i trä...) trots många koppor och ganska så hög feber. Värre med äldste sonen...

6 kommentarer:

Nobelle sa...

Hej Fia!
Klänningen som du sett har jag sytt med grunden från ett mönster i ett äldre nummer av Allt om handarbete. Har gjort om det mesta som går att göra om så det är inte så mycket mer än ringningen som stämmer med orginalet. Roligt att höra att du tyckte om den. Förhoppningsvis kommer det att bli lite försäljning av liknande klänningor och tunikor framöver så du får hålla utkik!

Må så gott!
Jenny

SiriR sa...

Så fin fleecejakke! Og så mye annet fint du har sydd:)

LillaBarn sa...

Stackars barn... Vattenkoppor är inte så kul som jag kan komma ihåg det... Fast jag fick ju titta på TV och video dygnet runt i en vecka, så lite kul var det ju. Tilläggas bör kanske att jag bara hade typ tio prickar, men jag är jättebra skådis så lyckades ganska övertygande låtsas om som jag höll på att avlida. Jag lovar att maken kommer få medlidandessymptom också, med ont i halsen, snuva och krav på smörgås och te i sängen. Lär inte bli så mycket syande för din del här framöver =) Skojar bara...

Äppel Päppel sa...

Fin fleecejacka! Det tyget har jag också liggande här hemma och väntar på att tiden och inspirationen ska komma...:) Trist med vattenkoppor. Usch! Hoppas de kryar på sig raskt!

LillaBarn sa...

De gör nog livet mer kul för mig än vad dina gör för dig just nu om de är sjuka... Hoppas de mår bättre snart. Hur gick det, överlevde maken??

LinSar sa...

Snygg jacka