tisdag 30 december 2008

Snart är det nytt år!

Längtar efter den nya datorn. Kanske blir det lättare att lägga in bilder då, iallafall ska det nog inte ta så in i norden lång tid! Just nu fotograferas alstren så får jag lägga in bilderna senare. Igår blev R´s tröja klar, ett litet ufo som legat länge och väntat, och även en present till kusin E blev klar: en kjol. Kjolen bråkade lite med mig men det löste sig.

Tröjan blev jag helnöjd med. Precis som jag ville ha den, enkel och skön i campantrikå. Till tröjan ska det bli ett par manchesterbyxor, mönster från ottobre, R har själv valt färg på både manchester och campan. Dessa har jag inte hunnit klippa till ännu dock.

Tänk dock vad härligt det är när alla maskiner jobbar precis som de ska, cover pro:n surrar mysigt och sömmen blir perfekt! Ahh!

Imorgon är det ju nyårsafton så då lär jag väl inte hinna sy direkt? Kanske innan vi åker till brorsan? Vi får väl se. Annars får man väl lov att önska Gott Nytt År!, lite i förskott.

fredag 26 december 2008

Jul, jul strålande jul!

Ja, så var det annandag jul- redan! T´s julklänning blev perfekt! Den nya manchesterkjolen likaså. Jag är helnöjd med båda, nu när båda är provade, och använda.

Före julafton hann jag inte sy så mycket - vi hade julen här hemma hos oss- men det blev ett nattlinne till T- i Nalle Puh tyg- jättesöt blev hon. Hon gillar den skarpt. Jag blev genast sugen på att sy flera! Den i Nalle Puh-tyg är som en förlängd t-shirt fast med rullfåll runt om ärmslut och nederkant, så det ser lite roligare ut. Nästa gång ska jag testa med en lite utställd variant. Just nu är jag så sysugen så det gäller bara att hamna lite mer rätt i dygnsrytmen så ska det nog kunna bli en del gjort. Tänkte bl.a. sy två par byxor till killarna. R sliter byxor som bara den just nu, vet inte riktigt vad han gör- kryper på grusplaner? Sedan kliar det i fingrarna att få sy lite knythängselbyxor- retrobrallor inspirerade av Kokalal- har så fina tyger liggande som bara ber om att få bli byxor... Jag har knåpat lite på ett eget mönster så det ska bli kul att se hur det blir. Och så får jag öva lite på coverpro:n också.

I julklapp fick jag bl.a. mer mönster"papper" och undertrådsspolar (de var helt "slut"- alla var det tråd på) och en del mönsterpacker från Ottobre som jag suktat på länge nu. Ett nytt trådrulleställ ska det också bli- och det behövs! Fattar inte att det blir så mycket trådrullar....och man kan ju inte ha dem huller om buller för då hittar man ju inte färgen man vill ha- just då....
Funderar på ett väggställ för overlocktrådarna, men nja, vi får se....de är bättre skyddade i sin låda...

T fick en docka i julklapp av oss och lite dockkläder. Hon har en mindre docka sen tidigare och det visade sig att hon ville klä på den mindre dockan de större kläderna..så jag får nog sy lite dockkläder också....tur att jag skaffade en bra mönsterbok för ett tag sedan. Min gissning är dock att det blir ganska så "pilligt" att sy till den lilla dockan...

Nu ramlar barnen in från parkbesöket...och det börjar bli dags att tänka på mat....

måndag 15 december 2008

Julklänningar och kjol

Jisses, tiden går alldeles för fort! Inser att jag inte hinner vare sig sy eller blogga så mycket som jag vill. Nu har jag iallafall suttit lite i helgen och sytt. Skulle sy en julklänning till T, men tyget var jättekonstigt och stelt och fodret busade med mig. Så jag är inte helt nöjd med resultatet, men det kanske duger. Eftersom jag inte var nöjd, så satte jag mig och klippte till en mysig julklänning i Hilcos underbara velour. Den blev jag nöjd med! Hoppas att lilltjejen blir lika nöjd, hon har en tendens till att inte vilja ta på sig nya saker första gången, sedan går det bra. Så att prova på henne är just nu en omöjlighet. Apropå missar så sydde jag en manchesterkjol också, tyckte att jag mätte rätt med resåren och så blev den för lång. Så hm, vem behöver en fin manchesterkjol i stl 86 och är lite kraftigare över magen än min tjej? Tur att jag hade tyg över så det räckte till en till kjol....

Mönster: Ottobre. Stl. 86.

Tyg: Perce-neige, tror jag det hette: ljusblått, orange och lite andra färger, Hilcos finecord manchester från Tygpyssling, tror jag. Resår från Stoff och Stil, namnlapp från Mina Namnband.

Bäst: Modellen var jättefin och den var jätteenkel att sy.

Sämst: Att jag klantade mig så med resåren. Grrr.

Datorn är just nu extrem långsam så jag vågar inte ens tänka på hur lång tid det skulle ta att ladda ner några fotografier....får se om jag har tid till det efter jul?? Eller åtminstone "hotta" upp datorn....

Julklänningen i velour blev sydd i en riktigt klassisk modell med rundad krage och spets i ärmslut och nederkant. Skulle helst velat ha naturfärgad spets men det hade jag inte så det blev kritvit. Lite av tomteklänning men inte riktigt. Jag är iallafall nöjd. Lite komiskt är det dock att jag kunde använda KwikSews basklänningsmönster i stl xl (baby) trots att det borde varit för litet...Det stod att det skulle passa ca 80cm och 12kg. 80cm är hon ju, men några 12kg väger hon ju inte!

Mönster: KwikSew basklänningsmönster i stl xl. Förlängde dock kjoldelen.

Tyg: julröd hilcovelour från Neanobelle. Spets från Åhléns?? Fanns i mina gömmor!

Bäst: Att den passade och att den gick så fort att sy. Hon blev fin! Att jag äntligen provade K.S. mönstret.

Sämst: Den blev lite "tung" och tjock i ärmsluten. Det berodde på att jag fick korta av ärmarna efter att spetsen satts dit... My mistake..!

Nå, måste ägna mig åt T nu. Hemma och sjuk, igen! Hoppas hon håller sig frisk till julafton....