söndag 22 november 2009

Två dåliga samveten...

Flera veckor utan att sy försmäkta jag denna höst...äntligen, äntligen blev det tid att sy igen! Uggletröjan är del i ett byte med en kollega på min mans jobb. Hon hade tagit en kanonfin bild som vi gärna ville ha för att kunna förstora upp till tavla. Jag erbjöd mig att sy en tröja åt hennes dotter som ersättning för bilden. Sist jag sydde åt hennes dotter blev det en del i lila men det var innan det lila uggletyget kom så därför kändes det perfekt att välja det.

Velour är som sagt svårt att fotografera. Det är en cerise, men inte skrikcerise, tunika med ett farbenmix band som dekoration och ljusrosa mudd runt halsen. Den här beställdes för länge sedan. Så länge sedan att jag skäms. Borde varit färdig för längesedan. Men trilskandes maskiner, ofantligt mycket att göra på jobbet har satt käppar i hjulet. Nu är den dock äntligen klar. Det är dottern till en kollega på mitt jobb som ska få den. Hon har själv valt tyget så jag hoppas att hon blir nöjd :-). Det viktigaste här var att det inte fick se för mycket "dagis-barn" ut eftersom tjejen går i 6-års och vill se ut som en "skolflicka". Klart man vill se "stor" ut när man börjat skolan (nästan)!

Material: Cerise velour från Sundbybergs textilcentrum, ljusrosa mudd från ?, farbenmix-band från Tygpyssling. Naturvitt uggletyg med lycra, med lila ugglor, naturvit mudd.

Mönster: Tunikan från ottobre nr 1/09 i stl 134. Tröjan är ottobres "De bästa t-shirtarna" i stl. 98.

Roligast: Att hinna sy igen och att äntligen bli färdig med dessa två dåliga samveten. Nu kan jag med gott samvete ägna mig åt den hög med tillklippta plagg som ligger i syrummet.



Längtar efter snö, och lagom kyla. Är så trött på detta trista mörker...det ska bli så kul att få adventspynta nästa helg och få lite mer ljus i fönsterna. Dessutom är det fint att se alla andras fönster i mörkret. Skyller på detta mörker också att bilderna ovan blev så suddiga i det lilla formatet...

onsdag 4 november 2009

Ett set att älska?

Innan overlocken tog tjänstledigt utan att ansöka om det, så sydde jag den här kombon. Både molntyget och velouren hade ropat på mig länge, och jag insåg att jag behövde använda velouren innan min bit blev för liten för att räcka till något...

Velourbyxan är sydd i mitt favoritbyxmönster just nu. Sitter som en smäck på T och hon var såå fin i morse i hela stassen. Mindre lustigt är det där med ränder...Jag mönsterpassade varenda rand och ändå så stämmer inte ränderna överallt...är inte det konstigt? Förmodligen är det bara jag som retar mig på det men...

Molntröjan i en ny favoritfärg bland molnen: orange. Jag passade på att testa ett för mig nytt mönster. Ottobres creative " De bästa t-shirtarna" som jag haft i nästan ett helt år nu, men som det av någon anledning inte blivit av att använda förrän nu. Jag testade den mer figursydda och jag förstår att alla gillar den varianten för den är perfekt i passformen! Eftersom T behöver en uppsjö av tröjor så lär det bli fler av den varianten...!

Material: orange molntyg Jny, hilco velour från förra hösten minns inte vad det hette, men det är ljuvligt mjukt och färgerna är underbara.

Mönster: Vilka velourbyxa, ottobre, stl 86 med förkortade ben. De bästa t-shirtarna från Ottobre, den figursydda i stl 92.

Roligt: Att kombon bara blev till. För plötsligt så låg bara tygerna bredvid varandra och fastän jag hade annat tillklippt så var jag tvungen att sy det här först.


Imorgon hoppas jag att sliperiet har slipat mina knivar till overlocken, att min käre make kan hämta dem och att overlocken fungerar efter det (annars tror jag att jag blir tokig). Läääängtar!
Fast sytid lär det inte bli förrän i helgen. Efter trädgårdsstädning.