söndag 26 oktober 2008

Min janome och jag...

Ja, det tog ca 20 minuters sytid innan jag insåg att bandkantaren och en clearview- fot var ett absolut måste för att det ska bli så bra som jag vill.... Hur kan inte den klara foten vara standard?? Går ju inte att sy speciellt bra utan den....iallafall inte bandkanta... Nåja, Janome vill väl tjäna pengar. Letade runt bra länge innan jag hittade en paketpris på det jag ville ha, innan jag blev nöjd...Och vad händer? Jo, fållguiden och bandkantaren kom snabbt- medans den klara foten är restad...! Suck! Men idag tänkte jag faktiskt prova bandkantaren för nu har jag klipp till ett par knytbyxor inspirerade av KokaLals retrobrallor... Lika fina som hennes blir de kanske inte, dock!

Det roliga är att när jag klippte till tyget, lilarandig velour, så kom äldste sonen och sa...åh sådana vill jag ha! Lila?? sa jag. Mmmm sa sexårige sonen! Nja, litar inte helt på det, han får välja annan färg...och jag tvivlar på att han vill ha "hängselbyxor", det får bli mjukisbyxor istället. Jag har en bit som kanske räcker till honom... (dock inte i lila!)

Jo, mina ljusblå manchesterbyxor med applikationer...vad hände med dem? Allt går emot mig just nu....jag trodde i min enfald att eftersom stl 84 i Gynthers bok Sy till Barnen passade min T så bra förrut, även ärmlängd så skulle byxor också göra det! Ha ha, när byxorna var klara var de så där en 8 cm för långa- och inte kunde jag bara vika upp, då försvann ju hela applikationen på byxbenen! Så ett vek på varje byxben fick det bli, inte alldeles lika snygg som utan, tyvärr, men förhoppningsvis kan hon ha byxorna längre sedan???

Nä, nu måste jag tillbaks till symaskinen...efter jag fått T att somna...


P.S. Är så lycklig- tack vare Re-dizain- som låter mig köpa en bit underbart klövertyg. Vet precis vad det ska bli. Tack så mycket Re-dizain! Lovar att prioritera att den bilden kommer ut här när jag sytt klart!

onsdag 8 oktober 2008

Jag har blivit med cover pro!

Jag har äntligen gjort slag i saken och införskaffat en janome coverpro så jag ska slippa svära över täcksömmarna mer (hm....iallafall efter jag lärt mig maskinen....) Den damp ned från England här igår men jag har inte hunnit packa upp den ännu. Sjuka barn och jobb har lagt käpparn i hjulet, men imorgon tänkte jag bryta "förpackningen". Kan nog inte hålla mig längre.

Fast jag måste göra plats i syhörnan för att det ska fungera också förstås. Köpte ingen bandkantarpressarfot heller, tyckte den var så jättedyr. Så den får jag spara till, alt önska mig?

Har iallafall hunnit sy ett par riktigt 70-tals inspirerade hängselbyxor till T. Ljusblå manchester med blommiga applikationer i överkant och nederkant. Inspirationen kom från Gynthers Sy till barnen, ville först bara testa modellen men det blev att jag testade med applikationsförslagen också. Nu har ju T varit sjuk så det har inte blivit av prova byxorna för att veta var knapparna ska sitta men det kanske också kan ordna sig imorgon....

Tänkte ta ett kort imorgon om jag får dit knapparna. Annars har jag inte hunnit med något mer än att drömma och planera vad jag vill sy...Listan är lång! Idéer kommer hela tiden-synd att tiden och orken inte riktigt räcker till. Det är jobba, hämta barn, fixa käk, bolibompa, läggdags...och jobba lite till ev, om jag inte somnar med barnen...:) och sedan sy...nja,tack och lov för helger!